Egészséges életmód program a Duna-kanyarban
TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371
rólunk
a projektről
rendezvények
képtár
sajtó
index_vvk.php?
partnerek
kapcsolat
vissza a vise oldalra

"Kézműves foglalkozás” Lépjünk ki a virtuális világból a valódi világba
2013. január 31.

Forrás: http://www.vaconline.hu/oktatas/egeszseges-eletmod-program-a-dunakanyarban-kezmuves-foglalkozas-2.html

 

Egészséges Életmód Program a Dunakanyarban - Kézműves foglalkozás

2013. Feb. 04.
undefined2013. Január 31-én, pénteken ebéd után a Zichy utcai Cházár András iskola Pivár Ignác tagiskolájának tanulói kézműves foglalkozásra indultak, melyet a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány rendezett.
A foglalkozás az ünnep közeledtére való tekintettel álarcok és farsangi dekorációk készítésével telt, de ez alkalommal a cél nem csak a szebbnél-szebb csillogó maszkok és díszek elkészítése. Sokkal fontosabb, hogy ezek a gyerekek, akik közül többen fogyatékkal élők és hátrányos helyzetűek, kézügyességük próbálgatása közben olyan élményekben részesültek, ami talán kis időre kizökkenti őket a hétköznapok világából. Cél, hogy a résztvevő gyerekek, akik megtapasztalták az alkotás örömét, a tv vagy számítógépes játékok helyett a való világban, kézzelfogható tárgyakat létrehozva töltsék az iskolán kívül is szabadidejüket.

Az alapítvány kiemelt figyelmet szentel a fogyatékkal élő gyermekek nevelésének, a 2012-ben megkezdett „Egészséges Életmód Program a Dunakanyarban” TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0371 programsorozat keretében is, ezt megelőzően pedig immár negyedik éve készülnek rendhagyó módon a farsangra. Ezúttal a foglalkozásokat Selmecziné Simonfi Edit az iskola oktatója, „játékmesterként” vezette az iskola pedagógusainak segítségével.

A 40-50 fős gyerekcsapat csoportokat alkotva, ki-ki korosztályának és képességeinek megfelelően festett, vágott, ragasztott, mígnem elkészítették azokat a jelmez kellékeket és dekorációkat, amiket a farsangi mulatság alkalmával büszkén mutathatnak meg egymásnak, miután a programsorozat következő állomásaként együtt sütik majd a finom farsangi fánkokat.