Egészséges életmód program a Duna-kanyarban
TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371
rólunk
a projektről
rendezvények
képtár
sajtó
index_vvk.php?
partnerek
kapcsolat
vissza a vise oldalra

"Kerüljük a balesetet" Interaktív baleset megelőzési előadás
2013. január 25.

Forrás:http://www.vaconline.hu/oktatas/interaktiv-eloadas-a-kozlekedesbiztonsagrol-kozepiskolasoknak-2.html

 

Interaktív előadás a közlekedésbiztonságról, középiskolásoknak

2013. Jan. 31.
Elkezdődött a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0371 azonosítószámú pályázati projektjének fenntartási időszakának idei programsorozata. Több mint 150 diák részvételével az iskolai DÖK és a TÁMOP projekt szervezésében tartotta meg Klobusitzky György közlekedésbiztonsági előadását a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium dísztermében. Az előadó, aki a Nemzetvédelmi Egyetem tanára a középiskolás generáció figyelmét is könnyedén lekötötte előadásával.


Rengeteg szemléltetőeszköz segítségével mutatta be viselkedési szokásainkat a zebrán, vagy a volán mellett, esetleg a kerékpár kerekein gurulva. A példák sokszor megnevettették a hallgatókat, esetenként csendes döbbenettel szemlélték hétköznapi életükben rejlő veszélyeket, melyet a figyelmetlenség, a KRESZ szabályainak mellőzése okozhatja.

A program az előadó elmondása szerint, nem csak azoknak a diákoknak szólt, akik a következő hetekben kezdik el az autóvezetés tanfolyamukat, hanem mindenkinek, aki a közlekedésben nem az áldozat szerepét szeretné felvállalni.

A TÁMOP programsorozata egy kézműves foglalkozással folytatódik, melyet a váci speciális iskola gyermekeinek fognak tartani, színpompás és ötletes farsangi állarcok készítésével.