Egészséges életmód program a Duna-kanyarban
TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371
rólunk
a projektről
rendezvények
képtár
sajtó
index_vvk.php?
partnerek
kapcsolat
vissza a vise oldalra

“Hogyan együnk egyszerűen egészségeset?” Sütéssel egybekötött előadás iskolásoknak az egészséges táplálkozásról
2012. május 31.

 

Forrás: http://www.vaconline.hu/egeszseg/hogyan-egyunk-egyszeruen-egeszsegeset-2.html

 

 

Hogyan együnk egyszerűen egészségeset? Nyomtatás E-mail
Tette fel a kérdést a TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371 azonosító számú, “Egészséges életmód program a Dunakanyarban” keretében Sturcz Anita és Selmecziné Simonfi Edit, Bíró Andrea pedagógusok, és 30 gyerek segítségével meg is adták a választ. A váci és környékbeli iskolák felső tagozatosai öltöttek kötényt, hogy tortasütéssel egybekötött foglalkozás keretében megismerkedjenek az egészséges táplálkozás rejtelmeivel.


A foglalkozás első részében párokat alkotva bekötött szemmel kellett kóstolniuk házi és bolti lekvárt, joghurtot, levest, és számos más ételt. Míg a bekötött szemű gyerek vélekedett, hogy melyik ízlett jobban, addig a társa jegyzetelt, majd cseréltek. A gyerekek túlnyomó részének „bio” ételek és nem a tartósított előre legyártott „kaják” ízlettek. Néha hitetlenül kérdezték,- ezt otthon el lehet készíteni a konyhában? Igen volt a válasz és nem is hinnétek, hogy milyen egyszerűen. 


És hogy ez bizonyítva legyen a gyereksereg a program második részében sok gyümölcs és egyéb hozzávaló előkészítésével elkezdték gyümölcstortáikat elkészíteni. Szerencsére volt annyi alapanyag, hogy a még nyersen elfogyasztott gyümölcs mellett jutott a sütőkbe is bőven az illatos tortamasszából.
A miénk lett a legjobb! Hallatszott a magabiztos értékelés, de azért kóstoljuk meg a másik csoportokét is! Mondták a gyerekek és észre sem vették, hogy ezen a délutánon ismét valami fontosat tanultak.

Bíró György