Egészséges életmód program a Duna-kanyarban
TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371
rólunk
a projektről
rendezvények
képtár
sajtó
index_vvk.php?
partnerek
kapcsolat
vissza a vise oldalra

“Gyadai Kaland” játék és kirándulás a deákvári óvodásoknak a óvodákon keresztül, bevonva az óvónőket és a szülőket.
2012. május 12.

 

Forrás: http://www.dunakanyar.hu/hirek/kozelet/Regionalis/15889_ovodasok-kalandozasa-a-Gyadai-reten.html

 

 

 


Óvodások kalandozása a Gyadai réten
Több mint 350 óvodás, tesó, szülő és óvónő látogatott el 2012. május 12-én a Gyadi réten megrendezett kalandtúrára a hét éves hagyománnyal rendelkező egészséges életmódra nevelési programra.
Reggel indulás előtt Fördős Attila, a város polgármestere köszöntötte gyerekeket és a szülőket. Hangsúlyozta a természeti értékeink megőrzésének fontosságát, mely a gyerekekre váró legfontosabb feladat. Megköszönte a program megrendezését a szervezőknek.

A programon megjelenő Deákvári, Alsóvárosi és Középvárosi óvodák nagycsoportosai csoportonként 6 állomáshelyet jártak be, ahol az Apor Vilmos főiskola hallgatói és a környezetvédelmi alapítvány szakemberei aktivistái készültek feladatokkal, melyeken való eredményes közreműködésért jelképes hangyatojásokat kaptak a résztvevő gyerekek. Az állomásokon megismerkedhettek az életmentéssel, az erdőben való viselkedéssel, a hulladékok megfelelő gyűjtésével, a réten álló égig érő fával és a Gyadai rét színes virágaival. Betekintést kaptak játékosan a patak élővilágába, és megtanulhatták, melyik állatnak milyen kölykei vannak. A program legnépszerűbb állomásait Keszericze Kármen és Bundik Tímea koordinálta. A túrán 6 csapatot alkotva, a túravezetők kalauzolásával, egymást követően látogatták az állomásokat.

A program végeztével virslis ebédet ettek a gyerekek szüleikkel és az állomások manóival.
Mire az ég tetejére ért a nap elkezdődött az eredményhirdetés, amit Pető Tibor alpolgármester értékelt, mint gyakorló apuka, aki a feladatokat is végigcsinálta családjával. Kihangsúlyozta, hogy a programok gyerekeknek készültek, de a felnőttek is jól érezték magukat és tanulságosak voltak részükre is az állomások. Arról nem is beszélve, hogy a családok ismét kaptak ajándékba egy délelőttöt, amit játékokkal tarkítva együtt a természetben tölthettek.

Természetesen minden óvodás összegyűjtötte a megfelelő számú hangyatojást, amiért cserébe megkaphatták a meglepetés ajándékot egy rovarvizsgáló nagyítós dobozt, mellyel tovább kalandozhatnak a gyerekek és a szüleik a természetben és annak újabb érdekes lakóit ismerhetnek mag.

A program a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0371 számú pályázati projekt - Egészséges életmód program a Duna-kanyarban - részeként valósult meg.