Egészséges életmód program a Duna-kanyarban
TÁMOP-6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371
rólunk
a projektről
rendezvények
képtár
sajtó
index_vvk.php?
partnerek
kapcsolat
vissza a vise oldalra

Bringázz! Tour de Vác Kerékpár túra a Duna mentén.
2012. április 25.

 

Forrás: http://www.dunakanyar.hu/hirek/kozelet/Vac/15833_TOuR-de-VAC.html

 

 

 


2012. április 26. - Vác
TOUR de VÁC - Bringázz!
A Föld Napja rendezvénysorozat harmadik eseménye, 2012. április 25-én szerdán került megrendezésre. A Tour de Vác kistérségi általános iskolások kerékpáros környezetvédelmi kerékpártúrán 13 iskola diákjai vettek részt. 10 váci és 3 vidéki iskola nevezett be a regionális kerékpárút váci szakaszán és onnan megközelíthető belvárosi állomáshelyeken zajló versenyre. A környezetvédelmi versenyben a Vízmű (DMRV Zrt.) elsők között jelezte részvételi szándékát. 09.00 -13.00-ig a város első Vízmű gépháza megnyitotta kapuit, és fogadta a TOUR de VÁC környezetvédelmi vetélkedő, több mint 150 résztvevőjét. A korbeli gépházban elhelyezett kiállítás azon túl, hogy emléket állít a Vízmű alapítóknak, és az azt felépítőknek, fotókon, újságcikkeken keresztül tárta a részvevő gyerekek elé a "régmúltat". A vetélkedésben résztvevő iskolák csapatai az itt látottakból és Gombás Ernő a DMRV Zrt. titkársági vezetőjének egy rövid ismertetője után egy tesztet töltöttek ki, melynek eredménye beszámított a verseny végeredményébe.
Majd a csapatok tovább haladtak a kijelölt állomáshelyekre meghatározott sorrendben és időben kerékpárral közlekedve. Egy-egy állomáshely között 10 percet bringáznak. Az állomáshelyeken a csapatoknak 15 perc alatt kellet megoldaniuk a környezetvédelmi, településtörténeti, idegenforgalmi, víz és energiagazdálkodási, kerékpáros közlekedéssel, egészséges életmóddal, drogmegelőzéssel, kapcsolatos, feladatokat, melyre pontokat kaptak. Az a csapat aki a legtöbb pontot szerezte a Tour de Vác bajnokaivá váltak.

Az előzetesen kiadott feladatok legjobb megoldói az idén is különdíjakban részesültek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a versenyzés befejezést követően 14.15 órától kerül sor a Görög templom melletti Múzeumkertben. Rövid köszöntőt mondott Fördős Attila Vác város polgármestere, majd átadták a díjakat Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő asszonnyal a csapatoknak. Minden résztvevő csapat kapott ajándékot. A Föld Napi, TOUR de VÁC kerékpáros környezetvédelmi verseny győztes csapata részére felajánlott díjként a DMRV Zrt. betekintést enged, a hétköznapok során szigorúan őrzött, Nagymaros-Visegrád közötti közműalagútjába, ahol egy különleges élményt nyújtó sétát tehetnek majd a "tanösvényen".
A program a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0371 számú pályázati projekt - Egészséges életmód program a Duna-kanyarban – részeként valósult meg.