Vissza a főoldalra
KIJUTOTTUNK A VB-RE !
2015. augusztus 30.

A VISE triatlonosai a Hegyifútó Ifjúsági Világbajnokságon

 

A Magyar Atlétikai Szövetség véglegesítette a 2015. szeptember 19-én Walesben megrendezésre kerülő Hegyifutó Világbajnokság csapatait. Felnőtt és ifjúsági korosztályban egyaránt versengenek majd sportolóink a talán legnehezebb futó szakágban, s nagy megtiszteltetés, hogy az ifjúsági korosztályban a VISE három, eredendően triatlon versenyzője is képviseli Magyarországot a VB-n. Az ifjúsági lányok három fős magyar csapatát a VISE triatlonos lányai közül Durugy Anna és Néveri Szilvia erősíti, a fiúk között pedig Csáki Ákos lesz ott az induló között.

A válogatottsághoz persze az is kellett, hogy a Magyar Atlétikai Szövetségnél is regisztrált versenyzőink remekül szerepeljenek a Kékestetőn megrendezett Magyar Bajnokságon. A legkeményebb felnőtteknek is embert próbáló távon, részben a sípályán felfutva kellett bizonyítani, hogy a Váci Ifjúsági SE triatlonosai ebben a sportágban is megállják a helyüket, ismét szemléltetve azt, hogy elsődleges sportáguk, a triatlon olyan alapokat biztosít, amely speciális felkészüléssel más sportágakban is kamatoztatható.

Az, hogy Vácról újabb három sportoló húzhatja fel a válogatott mezt és képviselheti hazánkat egy távoli helyen, egy nagy világversenyen, a majdani eredményektől függetlenül már önmagában komoly siker. Bizonyítéka annak, hogy a hosszú évek kitartó munkája – a helyenként ideálisnak a legkevésbé sem nevezhető feltételek ellenére – olykor a legváratlanabb időben és módon hozza meg gyümölcsét. Durugy Anna, Néveri Szilvia és Csáki Ákos ifjúsági válogatott versenyzőink és nem utolsó sorban a VISE szakedzői közül a futást irányító Kiss János most ezt érezhetik.

A Világbajnokság eredményeiről, tapasztalatairól és a VISE jövőre vonatkozó terveiről természetesen beszámolunk.

 

Információ
Órarend
Galéria
versenyzok
edzok
partnerek
sajto
kapcsolat