Vissza a főoldalra
Szlovák Triatlon Kupa
2013. június 23.

 

Sziasztok!
 
  Örömmel jelentem be, hogy mindenki megelégedésére, három újabb VISE-s sikerről számolhatok be!
Szombaton Szlovákiában vett részt kicsiny küldöttségünk a Szlovák Triatlon Kupa udvardi állomásán. Nagyjából olyan mint Fadd, csak tényleg családias. Egész nap a mi tiszteletünkre játszott a zenekar magyar nótákat, folyt a sör, szép volt az idő...
  10 órakor rajtoltak el a lányok, Lillyvel és Szilvivel a mezőnyben. Egy picike, szélvédett tóban volt az úszás, kb 30 fokos vízben. A vízből a kimászást egy rendkívül meredek partszakaszon jelölték ki, sokat lehetett veszíteni rajta, de a lányok nagyon jól másztak ki. Lilly 3., Szilvi 4. helyen lépett a depóba. Szilvi depóideje 28 mp, Lilly 10-zel lassabban öltözött. A kerékpáron az előzőleg megbeszéltek szerint, ha közel vannak egymáshoz, segítik egymást, Lilly 3. Szilvi 4. időt kerékpározta, igaz, csak 4 mp volt közöttük. A második depó mindkettőjüknek egyformán jól / rosszul (tetszés szerint) sikerült. (Náluk az a szabály, hogy a sisakot a kormányra kell akasztani, nem lehet ledobni. Ők ledobták, a bírók visszahívták őket, persze szlovákul, egy szót sem értettek. A második lány így 10 mp-cel volt gyorsabb náluk. Ez majd a végén lesz érdekes!) 
  A futásra szinte egyszerre mentek ki a mi lányaink, a második lánytól kb másfél perc hátrányban. Ekkor Szilvi begyújtotta a rakétákat és az első km végére elérhető közelségbe került hozzá. Megpróbálta beérni, de sajnos 14! mp hiányzott hozzá! A depóban elpazarolt 10 mp megbosszulta magát! A depóban úszott el az ezüst.
  Tanulság: utánajárunk az ottani szabályoknak, mert nem teljesen fedi a miénket. Pl, a bringát, a depóban, oda teszem le ahová csak szeretném!
  Végül Szilvi a legjobb időt futva, több mint 37 mp-et faragva a hátrányából 3. lett. Lilly végig a 3. helyen versenyzett, a futás után lett  4. helyezett.http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/954?rid=1037&eventid=5
A juniorok versenyében Csáki Ákos képviselte az egyesületet. Ákos idén lett junior, ezelőtt még nem indolt sprint távú versenyen, ezért az volt az utasítás, hogy végig tartalékoljon, de ne takarékoskodjon, és a végén, amiben a legjobb, ott lőjje el a puskaport! A úszása a vártnál kb 1 perccel rosszabb lett, így kapaszkodnia kellett a bringán, hogy esélye maradjon a jó eredményre. Mivel én is versenyeztem, abban egyeztünk meg, ha utolérem, majd segítem a bringán.  De akkora bolyok voltak, mint egy országúti mezőnyversenyen, kb 20-30 fős csapatok alakultak, mindenki tudott bringázni, így nem volt különösebb gondja a tekeréssel. Párszor szembe találkoztunk, és megnyugodva láttam őt a bolyok közepén, első harmadában.
A futása a teljes mezőnyben a 2. legjobb lett, ahogyan vártuk, csak egy kicsit későn indult meg. Néhány mp-cet még faraghatott volna... Végül a 6. helyen érkezett be.http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/954?rid=1037&eventid=2
Ákosnál is tapasztaltam, hogy a depóban elpazarolt 20-30 mp-cet, amit nem engedhet meg magának egy versenyző sem! Többet kell gyakorolni!
 
Jó böngészést! Gratulálok a nagyszerű eredményekhez!
 
Karesz

 

Képek: http://www.visevac.hu/kepek_t/80/Szlovakia.html

Információ
Órarend
Galéria
versenyzok
edzok
partnerek
sajto
kapcsolat